Hockeygrips - Grip hockeystick - Hockey zeempje

Bij HockeyDirect hebben we een breed assortiment hockeygrips. Grips voor je hockeystick zijn ideaal om meer grip en houvast te creëren zodat je je stick beter onder controle hebt. Daarnaast werkt een grip ook dempend, doordat deze veel trillingen opvangt en daarmee dus zorgt voor extra speelcomfort. Kies jouw nieuwe hockeygrip uit ons assortiment en ervaar de voordelen van het spelen met een grip.

Hockey zeem - Hockey zeempje

Een hockey zeem is een overgrip dat veel wordt gebruikt door hockeyspelers. Een hockey zeempje krijgt zelfs meer grip als deze vochtig is. Daarom wordt een zeempje altijd gebruikt door spelers op een waterveld. 

Hoe breng je een hockey zeempje aan?

Een hockey zeempje aanbrengen is niet lastig, maar het is wel belangrijk dat je het goed doet. Je wilt natuurlijk niet dat je zeempje er na een training direct van af valt. Er zijn daarvoor drie belangrijke tips om te onthouden: begin bovenin, houd je duim op het zeempje als je naar beneden werkt en houd de spanning hoog. 
Benodigheden: één hockey zeempje en een rolletje tape. 

Stap 1: Begin dus bovenin en zorg voor een goede overlap van het zeempje, zodat je geen losse uiteinden krijgt. 

Stap 2: Houd met je ene hand de stick vast met je duim op het zeempje en met je andere hand rol je het zeempje omlaag. 

Stap 3: Zorg dat je steeds ongeveer een halve centimeter overlap hebt. Houd daarnaast het zeempje strak. Werk zo naar beneden toe. 

Stap 4: Rol helemaal door totdat het zeempje op is, of totdat je wilt stoppen. Het overtollige gedeelte van het zeempje kan je dubbel rollen. 

Stap 5: Vergeet niet om met je duim constant het zeempje strak te houden. Gebruik daarna de tape om het zeempje onder vast te zetten. Zorg er hierbij voor dat je tape voor 50% op de stick zit en 50% op het zeempje. 

Stap 6: Voor je training of wedstrijd kun je het zeempje vochtig maken voor nog betere grip op je stick!

Stel een Aflopende Directie in
Stel een Aflopende Directie in