Lidewij Welten over haar relatie met Brabo

Ze is al jaren het gezicht van Brabo en speelt tot op de dag van vandaag vol passie met de sticks van het Nederlandse hockeymerk. Voor Lidewij Welten, speelster van HC Den Bosch en het Nederlands Elftal, is er dan ook geen betere samenwerking te bedenken dan die met de medewerkers van Brabo. HockeyDirect spreekt met haar over Brabo, de sticks en haar toekomst.

 - Waarom ben je een aantal jaren geleden met Brabo gaan hockeyen?
"Ik ben een gevoelsmens en gevoelsspeelster. Wat ik exact fijn vind aan een stick vind ik moeilijk te zeggen, maar wat ik me nog kan herinneren is dat ik de sticks er design-technisch vooruitstrevend vond uitzien. Waarschijnlijk is dat één van de redenen geweest waarom ik voor Brabo gekozen heb. Daarnaast ontving ik positieve feedback van enkele collega-atleten (o.a. Maartje Paumen, Margot van Geffen) die al meerdere jaren positieve ervaringen hadden met het Nederlandse hockeymerk."

 - Met welke stick hockey je dit seizoen en wat vind je belangrijk aan een stick?
"Dit seizoen speel ik met de customized Elite 2 TeXtreme classic curve WTB, een stick die voor 100% uit carbon bestaat. De Elite serie is uitgerust met de wave torsion box technologie welke nog meer torsie stijfheid creëert door de asymmetrische golf constructie. Doordat het gewicht halverwege de stick zit, kan ik hard slaan maar ook snel handelingen maken. Als aanvallend ingestelde speelster vind ik zowel een lekkere forehand als backhand belangrijk. Daarnaast moet ik mijn passeerbewegingen kunnen maken. Ook speel ik met een verlengde stick van 37,5”, zodat ik over meer power beschik en een grotere reach heb."

 - Hoe is je relatie met Brabo?
"Als je met je sponsor een goede band hebt en fijn kunt samenwerken, scheelt dat alles voor mij. Dit is bij Brabo het geval. Zij zullen mij bijvoorbeeld nooit een stick opsturen en zeggen: 'succes ermee.' Nee, ze testen het uitvoerig en sturen de sticks altijd tijdig naar me op zodat ik er mee kan gaan trainen. Meestal krijg ik er vijf en die gebruik ik dan voor het eerst aan het begin van het seizoen. Gelukkig denkt Brabo goed met me mee en blijft de kwaliteit van de stick altijd goed, dat geeft me vertrouwen. De stick is één, maar ook de persoon achter de stick vind ik erg belangrijk. Ik kan niet anders zeggen dat ik heel tevreden ben."

 - Wat zijn je verwachtingen voor komend seizoen?
"Afgelopen seizoen stonden wij met HC Den Bosch mooi bovenaan. Natuurlijk is het dan balen dat we de competitie niet konden vervolgen. Ik verwacht dat we dit seizoen wederom bovenin gaan meedoen. Komend seizoen zijn er met het Nederlands Elftal heel wat prijzen te pakken en gaan we er alles aan doen om zoveel mogelijk gouden medailles te winnen. Gelukkig zijn de Spelen dit jaar uitgesteld in plaats van afgelast, dat zou helemaal een bittere pil zijn geweest. "

 - En na de Olympische Spelen, is dat je laatste toernooi?
"Ik sta nog steeds met een lach op het veld, ik voel me goed, vind hockey leuk en heb niet het idee dat ik mijn vorm verlies. Zolang ik dat allemaal nog kan zeggen, zie ik geen reden om te stoppen!"

Benieuwd naar de collectie van Brabo hockeysticks