Ritual Hockey

Misschien spreekt Ritual nog niet tot je verbeelding bij een hockeymerk. Toch is Ritual al langere tijd in ons assortiment te vinden met sticks, tassen en accessoires. Graag laten wij jou kennis maken met de sticks van Ritual. Maar wie kan je beter over de sticks van Ritual vertellen dan een sponsorspeler van het merk zelf! We spreken met Javier Osses - sponsorspeler van Ritual en speler bij hdm én het Chileense elftal.

Stel je even voor:

"Ik ben Javier Osses (23) en ik speel momenteel op de Haagsche hockeyclub hdm. Wij spelen promotieklasse en wij strijden ieder jaar hard om weer een plekje in de hoofdklasse te bemachtigen. Twee jaar geleden de play-offs net aan verloren, en afgelopen jaar stonden wij eerste maar toen is de competitie gestopt door de corona. 
Ik ben op mijn 7de begonnen op de hockeyclub Alecto. Maar na 10 mooie jaren heb ik mijn jeugdclub verlaten voor de heren van LOHC. Hier heb ik 3 jaar in het eerste gespeeld voordat ik vertrok naar hdm. Naast clubhockey kom ik ook voor het Chileense elftal uit. Met het Chileense elftal heb ik aan verschillende grote toernooien mogen meedoen. Een prachtige ervaring om aan de andere kant van de wereld met nieuwe gasten te mogen hockeyen." 

Je hockeyt met een stick van Ritual, waarom?

"Lang geleden heb ik ooit aan een Ritual win actie meegedaan die ik toevallig won. Dit was mijn eerste contact met het merk en sinds dat moment ben ik ze gaan volgen. Naarmate ik op hogere niveaus ging hockeyen boden merken zich ook aan om mij te sponsoren. Ik ben toen in contact gekomen met Ritual en ik kreeg er direct een goed gevoel bij. Ik vond de sticks altijd al heel cool ogen maar daarnaast spelen ze ook enorm lekker. De sticks hebben veel power in zich, je kan er fantastisch mee dribbelen en het gewicht is ideaal. Mijn eerste Ritual stick heb ik 3 jaar geleden aangeraakt en sindsdien heb ik nooit meer iets anders in mijn handen gehad."

Je speelt met de Ritual Velocity 95. Waarom hockey je daarmee en wat vind je er fijn aan?

"Komend jaar wordt het mijn 2de jaar dat ik de Velocity lijn ga gebruiken. Het is een enorm multifunctionele stick waarmee je in iedere situatie goed uit de voeten kan. Er zit een 24mm kromming in die verdeeld is over de hele stick. Persoonlijk vind ik dat erg fijn aangezien het helpt bij de passing en de skills. Bij een te kromme stick merk ik dat mijn aannames en lage passing achteruitgaan. De Velocity biedt veel power en controle waardoor deze lijn perfect bij mij past."

Tot slot: beschrijf jouw hockeydroom!

"Mijn hockeydroom is eigenlijk redelijk simpel. Ik zou graag met mijn huidige team willen promoveren naar de hoofdklasse en dat wij dan binnen 5 jaar een goede hoofdklasser zijn geworden. De weg is nog lang maar ik denk dat wij een selectie hebben waarmee dit mogelijk is." 

De sticks van Ritual staan bekend om hun kracht. Herken jij jezelf terug in zijn speelstijl? Dan zijn de hockeysticks van Ritual wellicht iets voor jou! Heb je vragen naar aanleiding van deze blog? Ons team specialisten van de Klantenservice staan klaar om jou van antwoorden te voorzien op je vragen!