Zaalhockeystick - Indoor hockeystick - Online Kopen

Zodra het buitenseizoen van hockey is afgelopen, kun je ervoor kiezen om door te gaan in de zaal. Voor zaalhockey heb je een speciale indoor stick nodig. Bij HockeyDirect hebben we een brede collectie zaalhockeysticks tegen gegarandeerd lage prijzen.

Wat is een zaalhockeystick?

De gewone outdoor hockeysticks mogen niet in een zaal gebruikt worden, dus is het van belang dat je een speciale indoor stick aanschaft. Zaalhockeysticks zijn voor gebruik in de zaal en verschillen in vorm en gewicht van gewone hockeysticks. Ze zijn lichter van gewicht en platter qua vorm. Dit verschil is te wijten aan het feit dat je in de zaal enkel de bal mag pushen en niet mag slaan.

Zaalhockeystick assortiment

Ben je op zoek naar een bepaald merk? Bij HockeyDirect hebben we indoor sticks van diverse grote merken, waaronder adidas, Osaka, indian Maharadja, Brabo, Dita en Grays. Als hockeyspecialist, hebben wij altijd de nieuwste hockeysticks in ons assortiment, waaronder sticks speciaal voor in de zaal. De sticks zijn zowel voor junior als senior verkrijgbaar en makkelijk te bestellen in onze webshop.

Voorzie jouw bij Hockeydirect bestelde stick nu van jouw eigen naam met onze stick-iD service.  

Waar is een zaalhockeystick van gemaakt?

De basis van de meeste hockeysticks is hout of kunststof. Dankzij de hoge kwaliteit van deze materialen zijn ze zeer geschikt om een stevige en stabiele hockeystick mee te maken. Hout is sinds jaar en dag het belangrijkste materiaal voor hockeysticks geweest. Tegenwoordig wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van kunststof en zijn de zogenaamde full composite hockeysticks erg populair. Deze sticks zijn sterker en hebben over het algemeen een langere levensduur.

Houten zaalhockeysticks

Hout is soepel, veerkrachtig en licht van gewicht. Hierdoor gaat een deel van de power en balsnelheid verloren. Daarentegen zorgt het hout ook voor veel speelcomfort en optimaal balgevoel. De sticks die nu nog van hout gemaakt worden, zijn voornamelijk junior hockeysticks voor kinderen en indoor hockeysticks voor in de zaal. Hierbij komen de kwaliteiten van een houten hockeystick uitstekend van pas.

Kunststof zaalhockeysticks

De meeste kunststof hockeysticks zijn gemaakt van een combinatie van carbon, fiberglas en aramide of kevlar. Deze zogenaamde full composite hockeysticks bestaan vaak uit meerdere soorten kunststoffen die allemaal over hun eigen eigenschappen beschikken. Over het algemeen geldt dat een soepele hockeystick vooral fiberglas bevat en een stijvere hockeystick meer carbon.

Fiberglas
Dit materiaal is ook bekend onder de namen glasvezel en glasfiber. Fiberglas is flexibel en licht van gewicht. Dit zorgt voor veel speelcomfort, maar gaat wel ten koste van de power en balsnelheid. Het soepele fiberglas biedt daarentegen veel balgevoel en zorgt ervoor dat je makkelijker de controle behoudt. Bovendien verhoogd het de slijtvastheid van de hockeystick.

Carbon
Het materiaal van de carbon hockeysticks zorgt voor extra power en slagkracht waardoor gemakkelijk meer balsnelheid gegenereerd kan worden. Het stugge carbon maakt de balcontrole wat lastiger door de hoge stijfheid van de stick. Doordat dat hockeysticks carbon minder meebuigt ontstaat er echter ook meer power en kan er gemakkelijk meer balsnelheid worden gegenereerd. Het carbon maakt de stick iets zwaarder, maar maakt de hockeystick ook sterker en verhoogd de duurzaamheid.

Aramide (Kevlar)
Het aramide wordt ook wel Kevlar genoemd en is vaak in mindere mate aanwezig. Het materiaal verhoogd het schokabsorberend vermogen waardoor veel trillingen worden opgevangen. Dit zorgt ervoor dat ballen soepel en makkelijk gestopt kunnen worden en verhoogd de controle over de stick.

 

Maat zaalhockeystick - Hoe lang moet mijn hockeystick zijn?

Senior zaalhockeysticks

De lengte van een hockeystick erg belangrijk. Met een te lange hockeystick, zal je de verkeerde houding aannemen. De lengte van hockeysticks wordt aangeduid in inches, 1 inch staat voor 2,54 cm.

Je kunt de juiste hockeysticklengte op de volgende 2 manieren bepalen:
1. Plaats de bovenkant van de hockeystick onder de oksel en houd de stick vast langs de zijkant van het lichaam. Het uiteinde van de krul mag tot vlak onder de knie uitkomen. Wanneer de haak boven de knie komt, adviseren wij een maat groter te nemen.
2. Plaats de hockeystick op de grond en houdt hem langs het lichaam. De bovenkant van de stick mag niet boven de navel komen. Wanneer de hockeystick boven de navel uitkomt, is hij te lang. De hockeystick heeft de perfecte lengte wanneer hij een paar centimeters onder de navel komt.

Junior zaalhockeysticks

De lengte van een hockeystick is vooral voor kinderen van groot belang. Met een te lange stick is het erg lastig om de techniek in de vingers te krijgen. Met een te korte stick vermindert de slagkracht en is de kans groot dat je de verkeerde houding aanneemt. In de onderstaande tabel vind je de sticklengtes aangeduid in inches.

Stap 1: Ga rechtop staan
Stap 2: Plaats de stick vanaf de grond rechtop langs je lichaam
Stap 3: De hockeystick mag vanaf de grond absoluut niet boven je navel uit komen. Enkele centimeters onder je navel is geen enkel probleem.

Lengte tot heup                             Sticklengte 
73 - 76 cm                                         30 inch
76 - 78 cm                                         31 inch
78 - 81 cm                                         32 inch
81 - 83 cm                                         33 inch
83 - 86 cm                                         34 inch
86 - 88 cm                                         35 inch
88 - 91 cm                                         36 inch
> 91 cm                                             36,5 inch

Stel een Aflopende Directie in
Stel een Aflopende Directie in