shop hier >

De TeXtreme X-2 is de keuze van de topspelers. Deze stick beschikt over een exclusieve carbon fiber die rechtstreeks uit de hightech laboratoria van de Formule 1 komt en zorgt voor de sterkste, stijfste en lichtste constructie.

Brabo TeXtreme X-2

Brabo Hockey nieuwste innovatie in de TeXtreme Serie, de Wave Torsion Box. Deze innovatie zorgt voor nog meer power en stijfheid. Dankzij de constructie wordt de stick stijver in de lengte en de torsie dankzij een diagonale golfstructuur. De kracht op het asymmetrisch ontwerp wordt door de Wave Torsion Box omgezet in pure snelheid van de bal en stijfheid wat resulteert in maximum power.

 

Een nieuwe technologie die rechtstreeks afkomstig is uit het lab van de Formule 1 racewagens.  TeXtreme® Carbon wordt exclusief gebruikt door Brabo Hockey en laat zien dat het merk de nummer 1 is op het gebied van innovaties. De vezels krimpen minder dan andere soort vezels en daardoor worden de sticks steviger.

 

 

curves

Iedere hockeystick heeft een kromming, die wordt aangeduid in millimeters (mm). De kromming van de stick ligt over het algemeen tussen de 16 en de 25 mm. Volgens de officiële reglementen is de maximale kromming 25 mm. Hoe krommer de stick, hoe meer snelheid je kunt meegeven aan de (sleep)push.  Spelers die de sleeppush hanteren gebruiken over het algemeen een stick met maximale kromming. Dit komt omdat de bal bij de sleeppush van achter het lichaam moet komen.

Classic curve

low bow curve

De 24 mm classic curve (mid bow) is uitermate geschikt voor een allround speelstijl.

De 24 mm “Low Bow” curve geeft je optimale controle en maakt de uitvoering van 3D-skills nog eenvoudiger.

extreme low bow curve

extreme low bow dragflick curve

De 24 mm “Extreme Low Bow” maakt deze stick uitermate geschikt voor de optimale corner, het geven van hoge ballen en maakt de diverse lifttechnieken (3-D hockey) nog eenvoudiger.

De 24 mm Dragflick beschikt over een extreme kromming, een ovale grip en een speciale uitsparing in de shaft voor de optimale sleeppush. Samen met Brabo ambassadrice Maartje Paumen en sleeppush deskundige  Toon Siepman is deze dragflick technologie ontwikkeld.

 

bekijk de complete Brabo stickcollectie online bij HockeyDirect

shop hier >