Vind mijn ideale hockeystick

Begin jij net met hockeyen of ben jij toe aan een nieuwe hockeystick? En weet je niet welke je moet kiezen?
Wij helpen je er graag bij! In drie stappen krijg je een selectie sticks te zien die aansluiten bij jouw wensen.
En dan hoef je er alleen eentje uit te kiezen die je mooi vindt!

Stap 1: Zoek je een senior-, junior- of keeperstick?

 

SENIOR: Dit zijn sticks met maten 36,5, 37,5 en 38,5 inch. 

JUNIOR: Bij junior horen maten tussen 21 en 36 inch.

KEEPER: De sticks speciaal gemaakt voor keepers.

Stap 1: Zoek je een junior- of seniorstick?

Senior
Senior

Senior sticks zijn beschikbaar in de maten 36,5, 37,5 en 38,5 inch. Zie onder aan deze pagina informatie over sticklengtes.

Volgende stap
Junior
Junior

De juniormaten zijn beschikbaar in de maten 21 t/m 36 inch. Zie onder aan deze pagina informatie over sticklengtes.

Volgende stap

Meer info

Welke sticklengte moet ik kiezen?
De lengte van een stick is vooral voor kinderen van groot belang. Met een te lange stick is het erg lastig om de techniek in de vingers te krijgen. Met een te korte stick vermindert de slagkracht en is de kans groot dat je de verkeerde houding aanneemt. In de onderstaande tabel vind je de lengte van de stick in relatie tot de lengte van een kind. De sticklengtes worden aangeduid in inches.
De twee belangrijkste punten om op te letten bij het
opmeten van de correcte sticklengte voor jeugdspelers is;
  1. Dat hij nooit boven de navel uitsteekt.
  2. Dat hij nooit onder het heupbot komt.
Zorg er altijd voor dat je stick aan deze twee punten voldoet. (LET OP! Dit geldt alleen voor junior sticks, bij senior sticks is dit niet meer aan de orde.)

 Lengte tot heup

 Sticklengte

 < 45 cm

 18 inch

 45 - 53 cm

 21 inch

 53 - 60 cm

 24 inch

 60 - 63 cm

 25 inch

 63 - 66 cm

 26 inch

 66 - 68 cm

 27 inch

 68 - 71 cm

 28 inch

 71 - 73 cm

 29 inch

 73 - 76 cm

 30 inch

 76 - 78 cm

 31 inch

 78 - 81 cm

 32 inch

 81 - 83 cm

 33 inch

 83 - 86 cm

 34 inch

 86 - 88 cm

 35 inch

 88 - 91 cm

 36 inch

 > 91 cm

 36,5 inch


De meest gebruikelijke lengte voor senioren is 36,5 inch, oftewel 92 centimeter. Mocht je ondanks de juiste houding alsnog geregeld last hebben van je rug, dan biedt een langere stick wellicht uitkomst. Steeds meer toppers, met name verdedigers, kiezen voor een langere stick van 37,5" & 38,5" inch voor extra reikwijdte. Je hebt net een stukje extra stick om de bal mee te veroveren.
Heb je nog vragen over de sticklengte van een stick uit ons assortiment? Neem gerust contact op met onze klantenservice via [email protected] of 0252-200014!

Welke hockeystick past bij mij?

Een vraag die bijna elke hockeyer zichzelf wel eens gesteld heeft. Maar het antwoord is niet gemakkelijk te geven. Er is ook niet één stick die bij je past, er is altijd een bepaalde selectie die aansluit bij je behoeften. Met de Stickfinder proberen wij je een zo goed mogelijke selectie hockeysticks te tonen. Daarna kan je kijken naar merken, prijzen en kleuren!

De Stickfinder is opgebouwd uit drie stappen die we hieronder zullen toelichten.

1. Senior-, junior- of keeperstick?
We beginnen met de sticklengte. Senioren en de oudste jeugd spelen met een sticklengte van 36,5 inch en langer. De middelste en jongste jeugd speelt met een sticklengte die past bij de lichaamslengte van de speler. Een keeperstick is uiteraard compleet afweikend en daarom niet geschikt voor veldspelers. Onder het tabje: Meer info vind je een bijpassende maattabel zodat je daarna de juiste stap kan maken.

2. Ben je een beginner, ervaren speler of expert? // Begin je net met hockeyen of hockey je al een tijdje?
Een vergelijkbare vraag zowel voor senioren als voor junioren. Bij deze stap hoort de uitleg van carbonpercentage. Afhankelijk namelijk wat je kiest, krijg je uiteindelijk soepele, allround of stugge sticks te zien. Soepel, tot 30% carbon, is over het algemeen fijner voor een beginner, maar een expert kan het beste overweg met een stugge stick, met een carbonpercentage van 70 tot 100%. Als je twijfelt, kies dan voor allround sticks. 

3. Wat voor een type speler ben je?
We vragen je naar je speelpositie op het veld. Hiermee weten wij precies welke type kromming in de stick jij nodig hebt. Een verdediger moet lange slagen en flatsen geven, dus kan daarom het best kiezen voor een 'rechte' stick met een MidBow-kromming. Een aanvaller is behendig en wilt een bal kunnen liften. Dat kan met een lage kromming in de stick, de LowBow, het beste. Als je twijfelt, kies dan voor middenvelder, hierbij hoort een ProBow-kromming. Deze kromming is geschikt voor de allrounder. 

Onder elke vraag vind je de mogelijkheid tot meer informatie. Mocht je nog twijfelen of er niet uitkomen, neem dan contact op met onze deskundige klantenservice!