3x types aan de start van iedere competitie

18 September 2019
3x types aan de start van iedere competitie

Jouw competitie is van start gegaan en je bent er klaar voor. Je bent fit, uitgerust en de eerste trainingen zijn je opvallend goed afgegaan. Maar met de start van de competitie kom je ook weer typische types tegen op het veld. Wij hebben de drie bekendste voor je op een rijtje gezet. Wie in jouw team is wat voor type?

1. De vergeetachtige

Je kan diegene zo opnoemen in je team. Jouw teamgenoot vergeet letterlijk alles. Van een bidon tot aan een elastiekje en van een bitje tot aan de handschoenen, je verbaast je er nog over dat je teamgenoot wel altijd klaar staat met een stick. Start de competitie, dan merk je dat het allemaal nog net even wat chaotischer is. Die paar weken vakantie naar Italië, Spanje of buiten Europa lijken ervoor te hebben gezorgd dat je teamgenoot vergeten is waar het bitje, de scheenbeschermers en de hockeytas liggen in huis. Om het nog maar niet te hebben over het feit dat de oefenwedstrijden voorbij zijn, maar je teamgenoot denkt dat deze wedstrijden nog moeten worden gespeeld. Tip! Neem alvast een extra elastiekje of een bidon mee, dat kan nooit geen kwaad.

2. Ik plan het kampioensfeest alvast

Je hebt altijd wel een teamgenoot die vanaf de eerste competitiewedstrijd denkt dat jullie kampioen worden. Leuk en aardig natuurlijk, maar diegene moet af en toe even met beide benen op de grond worden gezet. Na drie punten kun je beter nog even wachten met het plannen van het kampioensfeest. Maar laten we eerlijk zijn, deze optimist haalt de teamspirit iedere wedstrijd goed omhoog!

3. New season = new gear

Je hebt vast en zeker al gloednieuwe adidas hockeyschoenen of een Osaka hockeystick gezien voor dit seizoen. Alleen merk je dat je eigen stick nog steeds goed speelt en laat je het investeren in een nieuwe uitrusting liever links liggen. Echter heb je altijd wel een teamgenoot die tijdens de start van iedere competitie in het nieuw verschijnt. Van schoenen tot aan de scheenbeschermers en van de hockeysokken tot de bidon, van top tot teen is jouw teamgenoot om door een ringetje te halen. En hier moet mee gepronkt worden. Het is natuurlijk meer dan normaal dat je jaloers wordt, maar focus je op je wedstrijden in plaats van die ene show-off in je team.