Hockey stick

Het belangrijkste voor iedere hockeyer is natuurlijk een hockeystick. Zowel amateurs als professionele hockeyspelers kunnen bij HockeyDirect terecht voor een geschikte hockeystick!

Hockeystick kopen


Online een hockeystick kopen roept misschien wat vragen bij je op, maar als dé online hockeyspecialist kun je bij ons terecht voor deskundig advies.
HockeyDirect is de grootste online hockeywinkel van de Benelux. Je vindt bij ons het meest complete assortiment en kunt hockeysticks kopen van alle grote en bekende hockeymerken. De nieuwste hockeysticks voor in de zaal en op het veld zijn altijd direct uit voorraad leverbaar!

Speel je op het veld of in de zaal? Ben je een aanvaller of keeper? HockeyDirect heeft voor iedere hockeyer een uitgebreid aanbod hockeysticks: hockeystick kind en hockeystick volwassenen.

De beste hockeystick vind je bij HockeyDirect

Wat is de beste hockeystick voor een aanvaller, middenvelder, verdediger of keeper? Het is voor ons als HockeyDirect zijnde lastig om voor een ieder te bepalen wat de beste hockeystick is. Met behulp van onze stickfinder samen met ons ruime aanbod kom je al flink op weg.

Niet alleen het type hockeystick, maar ook de vele verschillende designs maken het aanbod hockeysticks enorm. Dankzij het uitgebreide assortiment kun jij bij ons dezelfde hockeystick kopen als jouw favoriete Oranje speler. Denk hierbij aan populaire hockeymerken als een Adidas hockeystick, Brabo hockeystick, Grays hockeystick, Osaka hockeystick, Indian Maharadja hockeystick en nog veel meer.

Hockeystick kind

HockeyDirect beschikt over een breed assortiment aan hockeysticks voor kinderen. Merken als Brabo, Adidas, Grays en Indian Maharadja hebben een ruim aanbod voor kinderen, maar neem vooral een kijkje in ons uitgebreide assortiment. Twijfel je over de maat? Bekijk ons stick advies of neem contact op met onze deskundige klantenservice.

Hockeystick volwassenen

Als hockeyspecialist hebben wij bij HockeyDirect een ruim assortiment aan hockeysticks voor zowel dames als heren. Voor de nieuwste collectie sticks van alle merken kan je bij ons terecht. De hockeysticks voor volwassenen beginnen vanaf 36.5 inch en zijn verkrijgbaar in diverse soorten van vele merken.

Bij HockeyDirect vind je niet alleen de bekende 36.5 inch sticks, maar ook senior hockeysticks in 37.5 inch en 38.5 inch. Met deze langere sticks vergroot je jouw reikwijdte en krijg je simpelweg meer stick om mee te hockeyen. Steeds meer hockeyers kiezen specifiek voor een langere stick, met name verdedigers. Hiermee vergroot je namelijk het stickoppervlak, wat handig is bij het aannemen of onderscheppen van de bal.

Zaalhockeystick en veldhockeystick

Alle veldhockeysticks zijn geschikt voor grasvelden, zand uitgestrooide velden, (semi-) watervelden.

Het verschil tussen veldhockeysticks en zaalhockeysticks is groot. Een indoor hockeystick, oftewel een zaalhockeystick, is niet geschikt voor het veld. Daarentegen is een veldstick ook niet geschikt voor in de zaal. Een zaalstick is lichter en smaller, waardoor deze stick alleen geschikt is om mee te pushen.

Keepersstick hockey

De ene keeper speelt graag met een standaard veldhockeystick, de ander keept liever met een speciale keeperhockeystick. Keepersticks zijn anders vormgegeven dan veldsticks. Daardoor zijn keepersticks niet geschikt voor een veldspeler. Een keeper mag wel met een veldstick keepen.

Een keeperstick heeft kort boven de krul een extra boogje om de ballen makkelijker tegen te houden. Een andere eigenschap van een keeperstick is dat de vorm van de krul zodanig is dat je met een lage backhandactie de stick platter op de grond krijgt, waardoor het stopoppervlak groter wordt en de bal minder makkelijk onder de stick doorrolt.

Welke hockeystick past bij mij?

Wil je een hockeystick kopen, maar weet je niet welk type hockeystick voor jou het meest geschikt is? Dit hangt onder andere af van je positie, speelstijl en niveau. Er zijn verschillende stickeigenschappen die bepalen hoe een hockeystick aanvoelt en speelt. Heb je een vraag over het materiaal, de kromming of krul van een hockeystick? Wij helpen je graag verder! Lees over alle stickspecificaties op onze stickadvies pagina en ontdek welke hockeystick het beste bij jou past middels onze stickfinder. Of neem contact op met onze deskundige klantenservice.