Hockey Masker

18

Hockeymasker

Hockey maskers bieden optimale bescherming voor het hoofd. Gezichtsmaskers zijn vaak gemaakt van PVC aan de buitenkant, waardoor je hoofd goed beschermd is tegen de impact van een bal of stick. De gezichtsbeschermers zijn in de meeste gevallen voorzien van een dikke zachte foam laag aan de binnenzijde voor extra draagcomfort. Dankzij de verstelbare banden, kan je het masker precies op jouw hoofd afstellen. De corner maskers zijn er voor senioren en junioren.

Wie draagt een masker tijdens een hockeywedstrijd?

Voor de keeper is het verplicht om tijdens de wedstrijd hoofdbescherming, oftewel een masker, te dragen. Daarnaast is het veldspelers toegestaan om bij het verdedigen van een strafcorner een masker te dragen. Het masker mag worden gedragen zo lang de strafcorner duurt en de verdediger zich in zijn eigen cirkel bevindt. Het masker moet glad zijn en een transparante, witte of enkele kleur hebben.

Corner Masker - Uitloopmaskers

Andere benamingen voor een hockey masker, zijn corner maskers en uitloopmaskers. Dit omdat de masker worden gebruikt tijdens een corner voor de uitlopers.