Hulp nodig bij het kiezen van een hockeyschoen?


We kunnen ons voorstellen dat het kopen van nieuwe hockeyschoenen een hoop vragen met zich mee brengt. Geen zorgen, HockeyDirect is er om je te helpen bij je keuze! Goede hockeyschoenen moeten over verschillende eigenschappen beschikken, zoals een goede schokdemping, grip, stabiliteit en draagcomfort. Hoe vind je de juiste schoen als je een nieuw paar koopt?


Onderstaand vind je de onderdelen van een hockeyschoen met alle informatie over onze huidige collectie.

Welke schoenmaat moet ik kiezen?
Een schoen kopen die perfect om jouw voeten heen past, is van essentieel belang. Je kan blaren en zelfs blessures oplopen door op schoenen te lopen met de verkeerde maat.
 
Kies hockeyschoenen met de juiste lengte en breedte. In de lengte moet genoeg ruimte over zijn voor de tenen. Je hebt een halve tot één centimeter nodig tussen de toppen van de tenen en de schoenrand. Slipt de schoen van achteren? Dan is hij te groot of te breed bij de hiel.
 
Weet jij niet exact welke schoenmaat van welk merk je nodig hebt? Bekijk de maattabel op de pagina van het desbetreffende merk. In deze maattabellen lees je onze tips en de afmetingen per schoenmaat.
 
Heb je nog vragen over de schoenmaat van een hockeyschoen uit ons assortiment? Neem gerust contact op met onze klantenservice via [email protected] of 0252-707077!
Wat zijn de verschillen tussen de merken?
De meeste hockeyers hebben een voorkeur voor een bepaald merk. Ga je voor het eerst met hockeyen spelen of ben je gewoon op zoek naar wat anders? Hieronder staan onze schoenenmerken met de daarbij horende informatie.
 
adidas
adidas is al jaren een grote speler in de hockeymarkt en heeft een grote collectie hockeyschoenen. Zowel de sticks als kleding en schoenen van adidas zijn niet meer weg te denken van het veld. De hockeyschoenen van adidas zijn gemaakt van de beste materialen en bieden een stevige, comfortabele pasvorm.
Bekende collecties zoals de adidas Lux, adidas adiPower & adidas fabela X worden gedragen door o.a internationals Billy Bakker, Mirco Pruyser & Eva de Goede. De adidas hockeyschoenen hebben een normale pasvorm. Twijfel je toch tussen twee maten? Bestel ze gerust beide.
 
Asics
Asics heeft de hockeyschoen de afgelopen jaren naar een nieuwe dimensie geholpen. Zo heeft de hockeyschoen zich ontwikkeld tot loopschoen waarbij demping en comfort een grote rol spelen. Bekende modellen uit de Asics collectie zijn de Blackheath, GEL-Lethal, GEL-Lethal Field en de Typhoon.
Qua pasvorm vallen ASICS hockeyschoenen iets smaller. Twijfel je toch tussen twee maten? Bestel ze gerust beide.
 
Brabo
Brabo heeft sinds een paar jaar een aantal lijnen hockeyschoenen die zeer geschikt zijn voor de beginnende, jonge hockeyer. Brabo richt zicht eigenlijk alleen maar op de junior hockeyer, die ook geïnteresseerd is in hun hockeysticks en hockeytassen. HockeyDirect biedt diverse Brabo hockeyschoenen voor kids aan. In de collectie zijn zowel schoenen voor veldhockey als voor zaalhockey verkrijgbaar. Van de Brabo hockeyschoenen zijn twee lijnen verkrijgbaar: Brabo Tribute en Brabo Velcro.
De Brabo hockeyschoenen zijn er voor de jeugd en spelen in op de populair kleuren onder deze doelgroep. De Brabo hockeyschoenen hebben een normale pasvorm voor de jeugdige hockeyer. Twijfel je toch tussen twee maten? Bestel ze gerust beide.
 
Dita
Dita is al jaren één van de bekendste merken in de hockeywereld. De Dita hockeyschoenen hebben een complete metamorfose ondergaan met nieuwe technieken en vooral nieuwe designs. Dita heeft een uitgebreide collectie voor alle hockeyspelers of je nu op top- of amateurniveau speelt. Dita maakt schoenen voor zowel jeugd als senioren. Deze zijn er in de STBL- en LGHT-lijn. STBL staat voor 'Stabile' en LGHT staat voor 'Light'.
Qua pasvorm vallen Dita hockeyschoenen iets breder uit. Daarnaast heeft Dita in een aantal modellen een 'Slim Fit' model toegevoegd voor de hockeyer met een smallere voet. Twijfel je toch tussen twee maten? Bestel ze gerust beide.
 
Grays
Grays is al jaren een uiterst professioneel hockeymerk. Grays is een Engels hockeymerk wat een hockeyer voornamelijk zal kennen van de hockeysticks en handschoenen.
Kwaliteit staat op nummer één bij Grays en dat is ook terug te zien in de Grays schoenencollectie.
Is de ondergrond van belang voor het kiezen van een schoen?
Omdat je gedurende het hockeyen veel schokken te verduren krijgt is een goede demping belangrijk en verhoogt het je comfort.
 
Tegenwoordig hebben alle merken laboratoria waarin diverse methodes worden getest om schokken te dempen in de hockeyschoenen. Goede hockeyschoenen hebben zowel in de voor- als in de achterzool demping zitten, vaak in de vorm van een gel. De demping die je nodig hebt in je schoen in deels afhankelijk van het type veld waarop je meestal speelt.
 
Er zijn in Nederland verschillende ondergronden waar je op kan Hockeyen. De ene club heeft alleen zandvelden en de andere club heeft voornamelijk watervelden. Het kan ook zomaar zijn dat je op een zandveld traint en je wedstrijden op waterveld speelt. Op HockeyDirect vind je gelukkig voor alle ondergronden hockeyschoenen.
 
In de wintermaanden verplaatsen de hockeyers zich naar binnen en zijn er speciale indoor hockeyschoenen.
 
Een goede stabiliteit is van wezenlijk belang in je hockeyschoen. Dit met name vanwege het feit dat je tijdens het hockeyen zeer wendbaar moet zijn. Door de vele bewegingen kan het zwaar zijn voor je enkels en knieën. Een stabiele schoen voorkomt daarnaast dat je voet schuift in de schoen en voorkomt zo het zwikken van enkels. Sommige schoenen beschikken tegenwoordig over speciale technieken in de schoen om de stabiliteit te verbeteren. Ook beschikken sommige schoenen over een bredere basis doordat de noppen naar buiten worden verplaatst, dit komt tevens de stabiliteit van de schoen ten goede.
 
HockeyDirect Tip
Om je schoenen stabieler te maken en ervoor te zorgen dat ze uw voeten meer ondersteunen, kun je de zogeheten lusvetering toepassen. Hierbij wordt het extra vetergaatje, wat haaks op het bovenste gaatje staat, gebruikt.
Wat is een goede prijs voor een hockeyschoen?
Hockeyschoenen zijn er in allerlei verschillende modellen, kleuren en prijzen. Alleen wat is nu de juiste prijs voor jou? Er zijn schoenen van €20 euro tot maar liefst €165 euro. Kies altijd de schoen die in je budget passen, daar ben je uiteindelijk zelf ook het meest content mee.
 
Om toch richtlijnen te geven verdelen, we de schoenen onder in prijscategorieën. Daarnaast is er ook een Sale categorie voor de extra goedkope schoenen!
 
Speel je heel af en toe: zoals een fanatieke ouder die graag een potje meedoet bij zijn/haar kind? Dan zijn de iets goedkopere hockeyschoenen misschien iets voor jou. Speel je echter op een hoog niveau of vaker per week? Dan is een goede demping en pasvorm voor jou erg belangrijk en kan het juist wel een overweging zijn.
Tips van HockeyDirect voor onderhoud en aankoop
Om hockeyschoenen zo lang mogelijk goed te houden, hebben wij een aantal tips op een rij gezet.

  • 1. Gebruik je hockeyschoenen enkel op het hockeyveld. Gebruik van de schoenen buiten het veld leidt tot een snellere slijtage van de noppen.

  • 2. Trek bij het passen van de schoenen je hockeysokken aan die je ook tijdens trainingen of wedstrijden gebruikt. Passokken kunnen net een fractie dikker of dunner zijn dan de sokken die je gewoonlijk draagt.

  • 3. Koop, wanneer je je schoenen in de winkel koopt, je schoenen later op de dag. In de ochtend zijn voeten namelijk dunner dan later op de dag. Zorg er tevens voor dat de schoen niet te strak zit. Als je gaat sporten zetten je voeten namelijk een klein beetje uit.

  • 4. Wanneer je scheenbeschermers met enkelbeschermers draagt is het verstandig deze ook aan te doen als je de schoen past. Dit omdat de enkelbeschermers meestal een klein beetje in de schoen komen.
Heb je last van schoenen die nare geuren achterlaten of wil je dat je schoenen sneller droog worden? Bekijk dan hier Shoefresh schoenverfrisser. Shoefresh is de schoenendroger die droogt én verfrist.
 
In alle gevallen is het onderhoud van je hockeyschoenen belangrijk. Ongeacht het materiaal is het altijd slim om je nieuwe hockeyschoenen in te spuiten met vuil- en waterafstotende spray. Zijn je hockeyschoenen nat geworden? Laat ze dan aan de lucht drogen en niet aan een warmtebron. Binnenzolen onderhoud je door ze na intensief gebruik even goed te laten luchten.