Voorkom gevaarlijke situaties met een fietsklem voor hockeysticks

23 January 2019
Voorkom gevaarlijke situaties met een fietsklem voor hockeysticks

Op de fiets naar het hockeyveld, dat willen alle kinderen toch? Gezellig met vriendjes en vriendinnetjes op een vaste plek afspreken om daarna gezamenlijk naar de club te fietsen. En misschien nog even langs de supermarkt om met warm weer een ijsje halen. Hoe onschuldig het ook klinkt, er zijn altijd gevaren op de weg! Twee keer trainen door de week en een wedstrijd in het weekend, dat betekent maar liefst zes ritjes per week!

Fietsen met een hockeystick in de hand is verleden tijd

Als ouder zijnde doe je er natuurlijk aan om jouw zoon of dochter zo veilig mogelijk de weg op te sturen. De fietsverlichting is in orde, de werken remmen goed en de banden zijn goed opgepompt. En je wijst jouw kind er altijd op om de fiets goed op slot zetten bij de hockeyclub. Maar heb je er wel eens over nagedacht dat het meenemen van een hockeystick ook gevaren met zich meebrengt? Veel kinderen houden de stick namelijk vast in de hand. Dat is eigenlijk net zo gevaarlijk als fietsen met je mobiel in de hand!

Misschien ziet het er wel stoer uit, maar fietsen met een hockeystick kan best gevaarlijk zijn in het verkeer. Wat gebeurt er namelijk als er richting aan moet worden gegeven met de linker- of rechterhand? Of als er onverwachts een noodstop moet worden gemaakt? Dan zit die hockeystick behoorlijk in de weg.

Kies voor de fietsklem van Brabo

Brabo heeft de perfecte oplossing om deze gevaarlijke situaties te voorkomen. De unieke fietsklem bevestig je eenvoudig aan de voorvork van de fiets. Je hangt de hockeystick aan het stuur, geklemd in de speciale klem. En met klemmen in het groen, blauw, roze, zwart en wit is er voor iedereen een geschikte uitvoering!