5 redenen waarom jouw teamgenoten ook jouw beste vriend(inn)en zijn

20 February 2019
5 redenen waarom jouw teamgenoten ook jouw beste vriend(inn)en zijn

Naast dat sporten onwijs gezond is, zijn nog meer voordelen aan hockey verbonden. De kans is namelijk erg groot dat een, twee of zelfs meerdere teamgenoten jouw beste vriendinnen of vrienden zijn. Hoe die vriendschap ontstaat lees je in onze nieuwste blog!

1. Je leert om te gaan met elkaars kritiek

Loopt die ene training of wedstrijd niet zo lekker? Dan hoor je dat van jouw teamgenoten of coach. Deze kritiek trek je je niet persoonlijk aan, maar je ziet het juist als een manier om jezelf te kunnen verbeteren. En baal je van die ene fout tijdens een training of wedstrijd? Dan zijn jouw teamgenoten er voor je om je op te vrolijken!

2. Die ene klik is er vanaf dag één

Vanaf jongs af aan deel je jullie passie voor hockey. Je hebt hierdoor direct een klik en je maakt van alles met elkaar mee. Of het nu gaat om een degradaties of kampioenschap, door dik en dun steunen jullie elkaar.

3. Samenwerken kunnen jullie als geen ander

Urenlang trainen en tientallen wedstrijden zorgen voor een mooie vriendschap en je weet precies hoe je met jouw teamgenoot moet samenwerken. Ook al kunnen jullie onwijs verschillen in de manier van denken, tijdens een training of wedstrijd is jullie mindset precies hetzelfde.

4. Jouw zelfvertrouwen krijgt een boost

Wist je dat sporters die in groepsverband sporten meestal een beter zelfbeeld hebben? Je maakt deel uit van een hecht hockeyteam en werkt samen naar die ene overwinning of een stapje hoger in de competitie. Vrienden en familie die supporteren, feestvieren in de kantine en steun van jouw teamgenoten, voor, tijdens en na de wedstrijd krijgt jouw zelfvertrouwen een boost!

5. Je leert om te communiceren

Communicatie is een van de belangrijkste dingen in teamverband. Tijdens iedere wedstrijd of training moet je de juiste tactiek toepassen. Je bent alert en in het spel moet je niet te dominant of verlegen zijn. Spreken met en luisteren naar jouw teamgenoten en coach is nodig om het beste uit iedere training of wedstrijd te halen!